Wednesday, August 21, 2013

Šareni pasulj na meksički način

Dugo kuvan pasulj sa lovorovim listom, pecenim bijelim lukom i na kraju malo zaprzen na maslinovom ulju i posut sa malo sitno sjeckane ljute suve paprike, jedan je od starih meksičkih recepata za spremanje ovog svima nama jako poznatog jela. Oni ga na kraju izblendaju za taco, ja ipak volim onaj nas način čorbast…. 


Sastojci:

Broj osoba: 4 osobe
  •  4 cups sarenog pasulja (moze i bilo koji drugi)
  •  1 kom crnog luka
  •  4 cenja pecenog bijelog luka
  •  1/2 cup maslinovog ulja
  •  2 lista lovora
  •  1 suva ljuta papricica (po zelji)
  •   morske soli i bibera po zelji
  •  vode po potrebi

Priprema

Vrijeme pripreme: 150 min

  1. Pasulj dobro probrati i oprati u nekoliko voda. Sipati u dublju serpu, naliti vode da bude 3 prsta iznad pasulja, sipati malo maslinovog ulja. Poklopiti i upaliti na najjace do kljucanja, a zatim smanjiti temperaturu i kuvati najmanje nekih sat ipo vremena, uz povremeno dolivanje tople vode koju cete imati u drugoj serpi na sporetu spremnu. Ne koristite toplu vodu sa česme, a hladna bi vam usporila proces kuvanja. Zato gledajte da imate u drugoj serpi uvijek spremnu toplu vodu.

  2. Dodajte lovorov list, so, biber, vegetu….a u tiganj na maslinovom ulju proprzite sitno sjeckani crni luk, i kad je fin i mek prelijte preko pasulja. Dodajte pečeni bijeli luk, sjeckani ili u cijelo i malo ljute paprike ako volite, kuvajte sve dok zrna pasulja ne nabubre i budu meka. Sluzite odmah, prijatno.
    Ne zaboravite da izvadite lovor prije posluzivanja!
    peceni bijeli luk recept http://www.coolinarika.com/recept/peceni-bijeli-luk-i-hleb-sa-bijelim-lukom-garlic-bread

No comments:

Post a Comment